Kontrol Vanası Seçim Kriterleri

Kontrol Vanası Seçim Kriterleri

Kontrol Vanası Akışkan Cinsi , Sıcaklığı ve Basınç değerleri ışığında hesaplanır ve seçilir. Bu değerlere göre önce kontrol vanası tipi belirlenir. Kontrol vanası Globe , V-Ball , Segmented Ball , Butterfly olarak belirlenebilir. Gövde malzemesi akışkan cinsine, sıcaklık ve basınç değerlerine göre belirlenir. Şöyle ki kullanılacak oransal kontrol vanası gövde dayanım basıncı PN16 -PN25 – PN40-PN63 - PN100 … akışkanın maksimum basınç değerine göre belirlenir. Sıcaklık yükseldikçe dayanım basıncı düşmektedir. Bu hesaplamada DIN 2401 e göre 120 C’ gövde basınç dayanımları PN sınıfı ile aynıdır.

Yüksek Basınç Bıçak Vana

Yüksek Basınç Bıçak Vana

The Evolution of the Severe Service Knife Gate Valve DSS Severe Service Knife Gate Valve

Ex-Proof Detayları

Ex-Proof Detayları

Patlayıcı Madde (Toz, Gaz, Sis olabilir) (A) Ortamdaki Oksijen (B) Alevlenmeyi sağlayan kıvılcım (C) olması gerekmektedir.

Basınç Düşürücü Vana / Basınç Regülatörü

Basınç Düşürücü Vana / Basınç Regülatörü

BASINÇ DÜŞÜRÜCÜ VANA NEDİR ? Basınç Düşürücü Vana, bir akışkanın giriş basıncını vana çıkışında istenen bir değere düşüren veya set eden bir kontrol vanasıdır. Yardımcı herhangi bir enerjiye ihtiyaç duymadan kendi kendine basıncı regüle edebilme özelliği ile tesislerde sıklıkla tercih edilen bir basınç kontrol vanasıdır.

ORANSAL KONTROL VANASI

ORANSAL KONTROL VANASI

Oransal Kontrol Vanası işletmelerde enerji harcanarak üretilen ve üretilmiş ısıl enerjiyi taşıyan buhar, kızgın su, sıcak su, soğuk su, kızgın yağ, gaz ve benzeri akışkanların sistemin ihtiyacını karşılama doğrultusunda herhangi bir kayba uğramadan amaçlarına uygun olarak taşınabilme ve kontrol edilmesini sağlar.

GATE VANA VE GLOBE VANA ARASINDAKİ FARKLAR

GATE VANA VE GLOBE VANA ARASINDAKİ FARKLAR

Gate vana ve globe vana arasındaki ana fark iç dizayn ve vana içerisindeki akış formudur. Her iki vana tipi de benzer dış görünüme sahip olmasına rağmen iç dizaynları ve vanaların kullanım amaçları farklıdır.

SRD 991 I/P POZISYONER KULLANIM KLAVUZU

SRD 991 I/P POZISYONER KULLANIM KLAVUZU

I/P Pozisyoner, akım olarak gelen sinyali pnömatik sinyale çevirerek vana konumunu değiştirmesini sağlayan elektronik cihazdır. Gelen akım 4-20mA’dir. 4-20mA ile vananın oransal olarak açıp kapatmasını sağlar. Temel olarak I/P Pozisyonerler, kontrol vanaların en uygun kontrolü sağlamasına yardımcı olur.

PARTNERLERİMİZ